Äger du ett fritidsboende och hyr ut under kortare perioder?

  • Ibland har man inte alltid tid eller möjlighet att efter en uthyrningsperiod kontrollera hur hyresgästerna lämnat boendet och i vilket skick stugan är. Då finns möjligheten att boka en stugöversyn.

Vid en stugöversyn går vi igenom hela boendet och kontrollerar gästernas städning, byter ut exempelvis handdukar, trasor, diskborstar och dukar- allt enligt ditt önskemål. Vi genomför även enklare städning såsom dammsugning eller avtorkning av ytor om så kräver, även kyl och frys och skakar mindre mattor. Vi vädrar sängkläder och bäddar rent (om lakan och påslakan finns) inför nya gästers eller din ankomst. Vi slänger sopor och kontrollerar ev dass.

Pris: 375:- (fastpris) Pris avser efter RUT

Det finns även möjlighet att beställa tvättning av lakan och påslakan i de fall det tillhandahålls av dig som hyresvärd. Lakanen tvättas, torktumlas och manglas. Vi bäddar sedan rent eller lämnar vikta i stugan.

Pris: 30 :- / set (priset avser enkelsäng). Sedan 2021 är även tvätteritjänster utanför hemmet RUT-berättigat. 
Tvättningen utförs av samarbetspartner.

I det fall det visar sig att stugan är lämnad helt ostädad och i dåligt skick och du som hyresvärd önskar städning tillkommer normal städtaxa på 225:- / h samt en hanteringsavgift på 1000:- (på grund av oförutsett arbete som kan kräva att vi måste planera om andra städuppdrag).


  • Städstugan erbjuder även mer omfattande stugstäd. Då går vi igenom hela boendet efter att gästerna lämnat stugan och ser till att stugan är ren och fin tills nya gäster eller du själv anländer.

Läs mer om vad som ingår i stugstäd nedan.

Pris: 225:- / h Pris avser efter RUT